13.07.2023

Обіцяли побудувати паркінг, але за 16 років навіть не розпочали будівництво - прокуратура через суд повернула місту земельну ділянку на Оболоні

                                                      

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки в Оболонському районі м. Києва вартістю понад 26 млн гривень.
 
Встановлено, що у 2006 році товариство отримало в оренду земельну ділянку, яка розташована на перетині вулиці Приозерної та проспекту Героїв Сталінграда для будівництва, обслуговування та експлуатації паркінгу з торговельним комплексом.
 
Укладаючи спірний договір оренди, Київська міська рада очікувала на належне виконання його умов відповідачем в частині забудови земельної ділянки паркінгом з торговельним комплексом.
 
Разом з тим, попри неодноразове поновлення строку дії договору оренди з 2006 року по теперішній час у порушення його умов та вимог чинного законодавства товариство вже понад 16 років не приступає до використання земельної ділянки та не тільки не завершило, а навіть не розпочало її забудову.
 
Будівництво підземних і наземних багаторівневих паркінгів є одним із основних напрямів розвитку транспортної інфраструктури міста. А, зокрема, торговельні комплекси забезпечують потреби жителів у товарах та послугах.
 
Таким чином, тривала незабудова заважає ефективному та раціональному використанню земельної ділянки в інтересах громади та завдає шкоди розвитку столиці
 
За таких обставин, суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі та зобов’язав відповідача повернути Київській міській раді земельну ділянку.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 881