14.07.2023

За позовом прокуратури з комерційної установи стягнуто понад 28, 6 млн гривень до державного бюджету

                                                   

Київською міською прокуратурою під час виконання представницьких повноважень встановлено порушення інтересів держави при виділенні бюджетних коштів, спрямованих на компенсацію товариству витрат.
 
Встановлено, що Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством фінансів України була затверджена бюджетна програма на підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників.
 
Разом із тим, установлено, що в рамках вказаної програми комерційна структура незаконно отримала майже 28 млн грн для компенсації витрат на садивний матеріал саджанців горіху.
 
У зв’язку з цим, прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення з комерційної структури зазначених коштів та 3 % річних за користування ними.
Справа розглядалась судами неодноразово та суд першої інстанції у квітні 2023 року необґрунтовано відмовив в задоволені позову прокурора. Вказане рішення прокуратурою оскаржено.
 
Розглядаючи апеляційну скаргу прокуратури, Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та стягнув з комерційної установи до державного бюджету понад 28, 6 млн гривень.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 778