18.07.2023

Приміщення у будинку-пам’ятки в центрі Києва повернуто громаді - прокуратура

                                                                           

Прокурори Київської міської прокуратури та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва успішно відстояли свою позицію в судах щодо повернення киянам незаконно відчуженого комунального майна в історичному центрі столиці.
 
Так, з метою захисту інтересів столичної громади прокуратура подала до суду позов про витребування з незаконного володіння фізичної особи нежитлових приміщень в будинку по вулиці Січових Стрільців, який є пам’яткою архітектури місцевого значення.
 
Вартість приміщень становить 4, 5 млн грн.
 
За наслідками первинного розгляду справи Шевченківський районний суд міста Києва у 2022 році відмовив у задоволенні позову через начебто не доведення прокурором наявності у територіальної громади міста Києва речових прав на спірне нерухоме майно, а також не доведення факту укладання договорів щодо спірного майна з порушенням законодавства.
 
Не погоджуючись з таким рішенням, Київська міська прокуратура внесла на нього апеляційну скаргу.
 
Принципово відстоюючи інтереси громади в суді, прокурори столичної прокуратури домоглися постановлення рішення про задоволення апеляційної скарги та повернення нежитлових приміщень у власність територіальної громади столиці.
 
Рішення апеляційного суду набрало законної сили.
 
На даний час прокуратурою вживаються заходи щодо його виконання.
 
Крім того, особу, яка підробила документи, на підставі яких вказане майно незаконно вибуло з комунальної власності, вироком суду притягнуто до кримінальної відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 801