19.07.2023

3800 доларів США за перетин кордону через систему Шлях - в організації схеми викрили киянина

                                      

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито 35-річного мешканця столиці в організації незаконної схеми переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану пропонував чоловікам призовного віку організувати безперешкодний перетин кордону України. За грошову винагороду він обіцяв їм допомогу в оформленні фіктивних документів волонтера-перевізника гуманітарної допомоги, а також подальше внесення цих даних до системи «Шлях».
 
Свої послуги зловмисник оцінив у сумі 3800 доларів США з людини.
 
Зокрема, за такою схемою він збирався переправити через державний кордон України чоловіка призовного віку.
 
Після отримання грошових коштів зловмисник забезпечив безпідставне  внесення даних про особу до списку водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги для ЗСУ.
 
Під час обшуку у фігуранта вилучили документи благодійного фонду, а також значну кількість посвідчень, виданих на його ім’я, походження яких перевіряється.
  
Наразі затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Святошинського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників 3 відділу УКР ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 939