19.07.2023

Суд скасував рішення про закриття кримінального провадження щодо 3 чиновників КМДА - строки досудового розслідування не порушені

    

Київській апеляційний суд за скаргою прокурора Шевченківської окружної прокуратури м. Києва скасував рішення суду першої інстанції про закриття кримінального провадження щодо трьох посадовців КМДА за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинила збитки у 22 млн грн.
 
У червні 2022-го року окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно 3 посадовців Департаменту комунальної власності міста Києва КМДА, через бездіяльність яких столичний бюджет втратив близько 22 млн грн на оренді приміщень кінотеатру «Київ».
 
У квітні поточного року Шевченківський районний суд м. Києва виніс ухвалу про закриття кримінального провадження у зв'язку з порушенням, на його думку, строків досудового розслідування.
 
Шевченківська окружна прокуратура м. Києва оскаржила дане рішення в апеляційній інстанції.
 
Апеляційний суд погодився з доводами прокурора про те, що рішення районного суду про закриття провадження є незаконним, необґрунтованим та скасував його, направивши справу до суду першої інстанції для розгляду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 846