20.07.2023

Викрито «закладчика», який збував наркотики в центрі столиці

                                        

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито чоловіка, який розкладав «закладки» з наркотиками в Шевченківському районі столиці (ч. 1 ст. 307 КК України).
 
Так, під час перевірки оперативної інформації та патрулювання одного з мікрорайонів столиці правоохоронці виявили чоловіка, який розкладав «закладки» з наркотиками. У ході затримання та особистого обшуку в останнього вилучили 34 згортків з наркотичною речовиною амфетамін. Крім того, під час проведення огляду місця події зловмисник вказав на інші місця, де попередньо розмістив наркотики, завдяки чому було виявлено ще 9 згортків.
 
Інструкції щодо місцезнаходження товару та місця для його подальшого розкладання фігурант отримував через телеграм канал.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Встановлюються інші фігуранти, причетні до вчинення злочину.
 
Вилучені речовини направлено для проведення експертизи.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві за силової підтримки оперативних підрозділів ВКП Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 766