24.07.2023

Лобіював інтереси «дружніх» підприємців зі збитками для бюджету – посадовцю столичного КП повідомлено про підозру

      

За процесуального керівництва Солом'янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру в.о. керівника комунального підприємства виконавчого органу Київради (КМДА) у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Згідно із матеріалами слідства, керівник комунального підприємства, у змові з іншими посадовими особами, організував схему лобіювання інтересів окремих суб’єктів господарювання, з якими раніше укладалися договори на розміщення засобів пересувної та сезонної дрібнороздрібної торгівлі у столиці.
 
Після закінчення строку дії вказаних договорів комунальне підприємство зобов’язано розпочати процедури тендерних закупівель.
 
Однак, з метою збереження місць торгівлі за попередніми суб’єктами господарювання посадовець вчиняв службове підроблення та укладав додаткові угоди з підприємцями на пролонгацію цих договорів «заднім числом».
 
Підроблення додаткових угод спричинило непроведення визначених законодавством процедур з тендерних закупівель, а відтак і недоотримання коштів бюджетом.
 
Згідно з висновком експертів внаслідок злочинних дій посадовця столичній громаді спричинено збитки на суму близько 600 тис. грн. При цьому, у зв’язку з непроведенням процедури тендерних закупівель бюджет столиці недоотримав майже  5,7 млн гривень.
 
21 липня 2023 року в межах провадження правоохоронці провели обшуки в приміщеннях двох Департаментів КМДА.
 
Тривають подальші заходи з викриття інших осіб, причетних до корупційної схеми.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Солом’янського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 889