27.07.2023

Обіцяв вплинути на працівників сервісного центру МВС – «довіреній особі» повідомлено про підозру

                                            

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 33-річному киянину за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Згідно із матеріалів слідства, киянин пропонував водіям, які хотіли пришвидшити процедуру реєстрації транспортного засобу – без проведення належної реєстрації у сервісному центрі та отримання відповідного талону здійснити вплив на працівників одного з територіальних сервісних центрів столиці.
 
Свої послуги зловмисник оцінював у 3 000 гривень.
 
Під час отримання неправомірної вигоди від «клієнта» чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
За результатами проведеного обшуку за місцем мешкання зловмисника правоохоронцями вилучено докази його злочинної діяльності.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді застави.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Крім того, перевіряється причетність посадових осіб територіального сервісного центру столиці до корупційного правопорушення.
 
Заходи з викриття схеми проводилися прокурорами спільно зі слідчими СВ Солом’янського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 927