31.07.2023

Викрито шахрая, який підмінив золоті вироби підприємця на біжутерію

                                 

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру раніше судимому 27 - річному мешканцю Сумської області у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, без проведення попередньої оплати замовляв золоті вироби з Харківської області, які мав сплатити накладним платежем після огляду товару у відділенні одного із поштових перевізників.
 
Так, під час огляду посилки зловмисник робив заміну золотих виробів на біжутерію та відмовлявся від отримання посилки, мотивуючи це тим, що золотий виріб йому не підходить.
 
За першим епізодом шахрай зміг заволодіти золотим хрестиком вартістю 27 000 грн, проте відразу після вчинення другої підміни - золотої каблучки на біжутерію був затриманий правоохоронцями.
 
Враховуючи доведені прокурором ризики переховування від слідства суд задовольнив клопотання прокурора та обрав шахраю запобіжний захід у виді тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими та оперативними працівниками Святошинського УП ГУНП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 588