01.08.2023

Розкрадання понад 380 тис. грн бюджетних коштів на закупівлі автомобіля для Київського пансіонату ветеранів праці – посадовцю та підприємцю повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору Київського пансіонату ветеранів праці та керівнику приватного підприємства у розтраті понад 380 тис. грн бюджетних коштів (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, Київський пансіонат ветеранів праці оголосив тендер на закупівлю вантажно-пасажирського автомобіля для перевезення мало мобільних груп підопічних та людей з особливими потребами.
 
З метою привласнення бюджетних коштів директор Київського пансіонату ветеранів праці залучив у протиправну схему керівника підконтрольного та наближеного підприємства та уклав з ним договір про закупівлю автомобіля, за цінами значно вище ринкових.
 
Різницю у вартості, що сягає понад 380 тис. гривень, учасники оборудки розподілили між собою.
 
Згідно результатів проведеної автотоварознавчої експертизи встановлено придбання Київським пансіонатом ветеранів праці вантажно-пасажирського автомобіля для перевезення мало мобільних груп підопічних та людей з особливими потребами по завищеній ціні на суму понад 380 тис. грн.
 
Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Викрито протиправну схему прокурорами спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції та слідчими СУ ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 851