01.08.2023

Прокуратура передала Нацгвардії автомобільні оливи та мастила, які належать російській компанії

          

Подільською окружною прокуратурою міста Києва передано Національній гвардії України автомобільні оливи та мастила, які належать російській компанії, на суму 3 млн гривень.
 
Прокурори окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
У межах даного провадження правоохоронці досліджують діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання з метою здійснення протиправної діяльності, спрямованої у тому числі на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади.
 
Встановлено, що кінцевим бенефіціарним власником одного із товариств є ПАО «Газпром Нефть», що входить до холдингу «Газпром», яким володіє російська федерація, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаного підприємства на шкоду державній безпеці України.
 
Під час слідства вилучено та арештовано автомобільні оливи та мастила вказаної компанії в сумі понад 3 млн. грн.
 
Зазначене майно передано Національній гвардії України на підставі Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 836