02.08.2023

Прокуратура через суд зобов’язала ще одного балансоутримувача привести у належний стан сховище для мешканців столиці

    

За реагування Шевченківської окружної прокуратури міста Києва в судовому порядку зобов’язано балансоутримувача привести у належний стан сховище для мешканців столиці.
 
Так, рішенням Київського окружного адміністративного суду у повному обсязі задоволено позовну заяву окружної прокуратури про приведення захисної споруди у Шевченківському районі столиці у належний до використання стан.
 
Встановлено, що на балансі одного з комунальних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська), площею 196,4 кв.м, яка здатна розмістити 109 громадян.
 
Водночас перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися як укриття.
 
В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя та здоров’я людей.
 
При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.
 
Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення  належного захисту життя та здоров’я людей.
 
Загалом, упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 35 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди у стан готовності до використання за призначенням.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 752