04.08.2023

Витратили 64 млн грн на «передислокацію» плавучої насосної станції – викрито двох посадовців КМДА

    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом директорам департаментів КМДА за фактом службової недбалості з тяжкими наслідками (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з даними слідства, у березні 2022 року за ініціативи вказаних посадовців розпорядженням Київської міської військової адміністрації прийнято рішення про передислокацію плавучої насосної станції, яка перебуває на балансі ПрАТ «АК «Київводоканал», з метою забезпечення населення міста Києва питною водою.
 
Організацію виконання розпорядження покладено на керівників двох департаментів КМДА, якими не вжито жодних заходів для перевірки технічного стану насосної станції.
 
Як встановлено слідством, вказана насосна станція не підлягає експлуатації за цільовим призначенням, натомість з резервного фонду бюджету міста Києва на роботи з її передислокації витрачено 64 млн грн, що становить 90% від загальної вартості робіт.
 
Внаслідок службової недбалості підозрюваних передислокацію плавучої насосної станції не виконано, а грошові кошти з резервного фонду бюджету міста Києва витрачено безпідставно.
 
Слідство триває.
 
Вирішується питання щодо застосування до підозрюваних запобіжних заходів та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу ГВ «Д» УЗНД ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 902