07.08.2023

За реагування прокуратури до бюджету відшкодовано 9, 5 млн грн несплачених коштів за користування земельною ділянкою

      

Господарський суд міста Києва задовільнив позов Київської міської прокуратури та зобов’язав товариство сплатити територіальній громаді 9,5 млн грн за користування земельною ділянкою площею понад 6 га.
 
Установлено, що з 2017 року товариство є власником об’єктів нерухомого майна, які розташовані на земельній ділянці по вул. Сортувальній у Дарницькому районі міста Києва.
 
Водночас, набувши у власність нерухоме майно, право оренди на вказану земельну ділянку товариство не оформило та використовувало її для обслуговування свого майна без достатніх правових підстав, не сплачуючи при цьому орендну плату.
 
Внаслідок безоплатного використання товариством комунальної земельної ділянки територіальна громада міста Києва тривалий час не отримувала до бюджету значні кошти (більше 4 млн грн на рік).
 
Вказане негативно вплинуло, зокрема, на посилення сил оборони столиці та відновлення міських об’єктів, пошкоджених внаслідок воєнних дій, а також на вирішення інших нагальних питань, що стосуються територіальної громади та фінансуються з місцевого бюджету.
 
З огляду на вказане, Київська міська прокуратура звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом до товариства про зобов’язання сплатити територіальній громаді столиці 9,5 млн грн за користування земельною ділянкою, який судом задоволено.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 747