07.08.2023

Розкрадання понад 2 млн грн на ремонті ліфтів – повідомлено про підозру посадовцю КП «Київбудреконструкція» та підряднику

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру заступника директора Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» та підряднику за фактом організації злочинної схеми, спрямованої на розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальне будівництво та реконструкцію ліфтів у житлових будинках міста Києва (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Як встановлено слідством, службові особи комунального підприємства, діючи в інтересах суб’єктів господарювання, укладали з ними договори підряду на проведення робіт з реконструкції ліфтів у житлових будинках міста Києва.
 
Підрядники, будучи між собою у змові, через підконтрольні фірми здійснювали закупівлю ліфтів та комплектуючих, після чого поставляли їх комунальному підприємству по ціні, значно вище ринкової.
 
В окремих випадках завищення вартості придбаних ліфтів становило більш ніж на 400 тис. грн. за одну одиницю.
 
Встановлені на цей час збитки складають понад 2 млн гривень.
 
На підставі ухвал суду за місцем роботи та мешкання осіб, причетних до протиправної схеми, правоохоронці провели понад 20 обшуків.
 
Раніше у вказаному провадженні повідомлено про підозру директору Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» та керівнику однієї з підрядних організацій за ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Наразі триває перевірка інших угод, укладених зазначеними суб’єктами господарської діяльності з метою розтрати бюджетних коштів.
 
Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно з УСР у місті Києві та СУ ГУ НП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 822