08.08.2023

Прокуратура відстояла у Верховному Суді рішення про повернення столичній громаді земельної ділянки вартістю понад 24 млн гривень

    

 
Установлено, що у 2004 році товариство отримало в оренду на 25 років земельну ділянку на перетині проспекту Героїв Сталінграда та вулиці Приозерної для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового житлового будинку з супутніми спорудами.
 
Завершити забудову земельної ділянки товариство мало до квітня 2007 року.
 
Однак з 2004 року по теперішній час у порушення умов договору та вимог чинного законодавства товариство вже понад 18 років не приступає до використання земельної ділянки та не тільки не завершило, а навіть не розпочало її забудову.
 
У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди землі та повернення територіальній громаді земельної ділянки.
 
Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокурора. Однак під час розгляду апеляційної скарги орендаря Північний апеляційний господарський суд зазначених обставин належним чином не врахував та відмовив у задоволенні позову.
 
Разом з тим, Верховний Суд, погодившись з доводами прокурора та висновками Господарського суду міста Києва, скасував незаконну постанову суду апеляційної інстанції та залишив рішення суду першої інстанції без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 810