08.08.2023

Пособництво у розкраданні 800 тис грн на ремонті укриттів - викрито директора приватного підприємства

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру директору приватного підприємства у пособництві в розтраті та привласненні бюджетних коштів у сумі понад 800 тис. грн під час капітального ремонту укриття (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували протиправні дії вказаного посадовця, який здійснював технічний нагляд при виконанні робіт з ремонту найпростішого укриття для населення на території Святошинського району міста Києва.
 
Зокрема, під час проведення огляду зазначеного об’єкту правоохоронці з залученням експерта-будівельника зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості.
 
На теперішній час директору підприємства вручене повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Раніше в межах цього ж провадження прокуратура повідомила про підозру начальнику Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА та підряднику.
 
Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Правоохоронні органи столиці продовжують системну роботу з документування фактів розкрадання  бюджетних коштів, виділених на ремонт та облаштування укриттів та споруд цивільного захисту на території міста Києва, як посадовцями, так і суб’єктами господарювання.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 819