09.08.2023

Понад 400 тис грн на підтримку ЗСУ - за клопотанням прокурора суд звернув на користь держави внесену підозрюваним заставу

    

За клопотанням прокурора Голосіївської окружної прокуратури м. Києва суд ухвалив рішення про звернення в дохід держави застави у сумі понад 400 тис. гривень, внесеної підозрюваним у кримінальному провадженні. Зазначені кошти будуть перераховані на допомогу українським військовим.
 
Окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт  відносно уродженця м. Кишинів Республіки Молдова за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України.  
 
Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 413 400 грн. Підозрюваний вніс заставу, однак у подальшому почав переховуватися від правосуддя та був оголошений у розшук.
 
У зв’язку з невиконанням підозрюваним покладених процесуальних обов’язків Києво-Святошинський суд Київської області задовольнив клопотання прокуратура щодо звернення внесених у якості застави коштів у дохід держави шляхом перерахування на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 775