09.08.2023

Стан укриттів: прокуратура через суд зобов’язала балансоутримувача привести до ладу сховище на Подолі

    

За реагування Подільської окружної прокуратури міста Києва в судовому порядку зобов’язано балансоутримувача привести у належний стан сховище для мешканців столиці.
 
Встановлено, що на балансі одного з товариств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Костянтинівській, площею 420 кв.м, яка здатна розмістити 450 людей.
 
Водночас перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення перебуває в аварійному стані та не готове до використання як споруди цивільного захисту.
 
При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.
 
Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення  належного захисту життя та здоров’я людей.
 
Загалом, упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 35 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди у стан готовності до використання за призначенням.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 833