11.08.2023

Правоохоронці проводять обшуки в КО «Київзеленбуд»

    

Київська міська прокуратура спільно з Нацполіцією та СБУ проводять обшуки в приміщеннях КО «Київзеленбуд» та підрядних організаціях (ч. 3 ст. 191 КК України).
 
Слідчі дії відбуваються в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом розтрати грошових коштів працівниками КО «Київзеленбуд» в ході реалізації програм з капітального ремонту, реконструкції, будівництва та утримання зелених насаджень на території міста Києва.
 
На теперішній час з метою вилучення документації для встановлення суми завданих збитків проводять обшуки у КО «Київзеленбуд» та підрядних організаціях, які були залучені для виконання вищевказаних робіт.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київської області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 713