11.08.2023

Андрій Костін провів нараду з прокурорами та правоохоронцями центральних регіонів

    

Генпрокурор наголосив на недоліках в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку, та окреслив пріоритетні напрями роботи.

Серед стратегічних пріоритетів залишається ефективна координація діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності та функціонування системи кримінальної юстиції загалом.

Насамперед ми маємо змінити філософію кримінальної юстиції так, щоб у центрі наших зусиль був захист інтересів кожної людини. Тому основоположним орієнтиром для нас є оперативне та скоординоване реагування на будь-яке порушення прав людини та інтересів держави, – підкреслив Андрій Костін.

Він зазначив, що надважливим залишається забезпечення належної фіксації та ефективного розслідування воєнних злочинів, щоб жоден доказ не був втрачений.

Важливе значення має ефективна протидія колабораційній діяльності та держзраді. Недостатнім є рівень розслідування проваджень щодо підсанкційних осіб і підприємців, засновниками або бенефіціарами яких є рф та республіка білорусь. Потребує суттєвої активізації робота з викриття осіб, пов’язаних із російським бізнесом.

Генпрокурор зауважив, що масштабного значення набуває боротьба з внутрішнім ворогом – корупцією.

Особливу увагу слід приділити протидії корупції серед службових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також військово-лікарських комісій. Також необхідно посилити протидію фактам розкрадань військового майна та бюджетних коштів, спрямованих на потреби оборони, – наголосив він.

Генпрокурор зауважив, що загальнодержавним стратегічним пріоритетом залишається захист прав і свобод дітей. Він закликав відповідально віднестися до реалізації пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

Андрій Костін вчергове акцентував увагу на доброчесності працівників прокуратури. Він наголосив, що кожен факт негідної поведінки будь-якого правоохоронця чи прокурора отримає відповідну правову оцінку.

кількість переглядів: 819