14.08.2023

Добровільно обійняв посаду в окупаційній адміністрації Олешків – повідомлено про підозру колаборанту

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру 50-річному громадянину України за фактом добровільного зайняття посади в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Херсонської області (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, уродженець Казахстану, після захоплення м. Олешки Херсонської області збройними формуваннями рф, з метою встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, налагодив співпрацю з державою-агресором та добровільно погодився обійняти посаду у незаконному органі окупаційної адміністрації.
 
Працевлаштувавшись на посаду так званого «заместителя главы Алешкинской военно-гражданской администрации Херсонской области», підозрюваний виконує організаційно-розпорядчі функції у створеному державою-агресором органі на тимчасово окупованій території Херсонської області.
 
Колаборант взаємодіє з засобами масової інформації, бере участь у пропагандистських роликах з метою формування серед місцевого населення та світової спільноти враження про легітимність дій окупаційної влади.
 
Наразі підозрюваний продовжує обіймати вказану посаду у незаконному органі влади.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 794