15.08.2023

У Києві суд оголосив вироки ще двом бойовикам, які воювали на боці так званої «днр»

    

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою судом до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено двох громадян України за обвинуваченням у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного стану, та участі у заборонених збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Так, Київська міська прокуратура у червні 2023 року направила до суду обвинувальні акти відносно шести чоловіків, які після повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, в період 2022-2023 років перейшли на бік ворога та брали участь у незаконних збройних формуваннях так званих «лднр».
 
Злочинна діяльність бойовиків була припинена в середині травня 2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України на території Донецької та Луганської областей. Обвинувачені перебувають під вартою.
 
Прокурором у суді доведено, що один з обвинувачених, 38 річний уродженець Луганської області, у березні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області - у місті Алчевську, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «лнр». Чоловік був призначений на посаду помічника гранатометника «204 полку 4 роти 3 взводу народної міліції днр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.
 
Інший обвинувачений, у лютому 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області - у місті Амросіївка, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «днр» та був призначений на посаду стрільця «1 відділення 2 взводу 2 роти стрілкового батальойону 1539 народної міліції днр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.
 
Діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської областей, обвинувачені проводили облаштування вогневих позицій для здійснення збройного опору Збройним силам України та здійснював окупацію та охорону захоплених територій України.
 
За принципової позицій прокурорів Київської міської прокуратури вироками Солом’янського районного суду міста Києва обвинувачених визнано винними у вчиненні інкримінованих злочинів та призначено покарання кожному у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Раніше вироком цього ж суду засуджено ще одного уродженця Донецької області за аналогічні злочини до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Розгляд обвинувальних актів відносно трьох обвинувачених триває.
 
Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 855