15.08.2023

Вбив жінку та підпалив квартиру, щоб приховати злочин - іноземця засуджено до 15 років позбавлення волі

    

За підтримання публічного обвинувачення Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва оголошено обвинувальний вирок громадянину іноземної держави за фактом умисного вбивства жінки та вчинення підпалу з метою приховати злочин (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України).
 
Тіло вбитої жінки виявили 20 червня 2020 року під час гасіння пожежі в квартирі по вул. Михайлівській в центрі Києва.
 
За підозрою у вчиненні вбивства правоохоронці затримали 41-річного громадянина Федеративної Республіки Німеччина, який орендував цю квартиру.
 
Коли рятувальники намагалися загасити пожежу в приміщенні, чоловік поводився агресивно, відштовхував пожежну драбину та врешті вистрибнув з балкону. Надалі у квартирі знайшли тіло жінки з ознаками насильницької смерті.
 
Під час судового розгляду обвинувачений свою провину не визнав та мотиви вчинення ним злочину не пояснив. Однак докази сторони обвинувачення беззаперечно переконали суд у винуватості останнього.
 
Вироком Шевченківського районного суду м. Києва чоловіка визнано винним в інкримінованих злочинах та засуджено до 15 років позбавлення волі.
 
Наразі чоловік перебуває у слідчому ізоляторі. До набрання вироком суду законної сили обраний обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 820