15.08.2023

Заволодіння 1, 6 млн грн під час ремонту парку «Почайна» - підряднику та інженеру технагляду повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору приватного підприємства та особі, уповноваженій на здійснення технічного нагляду, у заволодінні коштами місцевого бюджету на суму 1,6 млн гривень (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, наприкінці 2020 року КП «Київський центр розвитку міського середовища» уклало договір з підрядником на здійснення капітальних будівельних робіт окремих комплексів парку «Почайна», а також договір на виконання робіт з технічного нагляду.
 
Загальна сума будівельних робіт склала 3,6 млн гривень.
 
З метою заволодіння коштами місцевого бюджету директор підрядної організації та спеціаліст з технічного нагляду при передачі замовнику актів про виконання будівельних робіт внесли до вказаних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів їх виконання.
 
Розбіжність між фактично виконаними роботами та зазначеними в офіційних документах складає 1,6 млн грн, тобто 44% від загальної суми фінансування.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Проводиться судова експертиза з метою визначення обґрунтованості витрат на будівельні роботи у ще одному столичному парку.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 865