16.08.2023

Прокуратура оскаржить рішення суду, на підставі якого двоє обвинувачених отримали можливість вийти під заставу

    

14 серпня 2023 року Голосіївський районний суд м. Києва розглянув клопотання окружної прокуратури про продовження строку тримання під вартою трьом обвинуваченим у справі щодо умисного вбивства 34-річного військовослужбовця, вчиненого з хуліганських мотивів та хуліганства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї.
 
Суд, задовольнивши клопотання у повному обсязі, продовжив тримання під вартою для всіх фігурантів до 12 жовтня 2023 року включно. Разом з цим, для двох обвинувачених суд визначив альтернативу у вигляді застави у сумі 805 200 грн для кожного.
 
Звертаємо увагу, що прокуратура як під час досудового слідства, так і під час судового розгляду, послідовно дотримувалася позиції щодо застосування до всіх фігурантів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.
 
Враховуючи те, що злочин був вчинений із застосуванням насильства, суд мав право не визначати альтернативу у вигляді застави двом обвинуваченим за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, групою осіб).
 
У зв’язку з цим, дане рішення суду прокуратурою буде оскаржено в апеляційній інстанції.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 772