17.08.2023

Прокуратура через суд вимагає оформлення земельної ділянки за столичною громадою для забезпечення функціонування дитячого садка

    

Ювенальні прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва з метою захисту прав та інтересів дітей звернулись до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльності органів державної влади та зобов’язання вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, яка використовується дошкільним навчальним закладом загального типу центрального району м. Києва.
 
Необхідність звернення із позовною заявою обумовлена тим, що на земельну ділянку площею 0,50 га, яка знаходиться у користуванні дитячого садка, відсутні правовстановлюючі документи, що може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей, зокрема, надання або використання цієї земельної ділянки іншим особам, для цілей, не пов’язаних з навчально-виховним процесом.
 
Ухвалою Київського окружного адміністративного суду за позовом прокуратури відкрито провадження у справі та призначено судовий розгляд.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1589