18.08.2023

Викрито чоловіків, які планували напад на високопосадовця ДПС України

      

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру двом чоловікам, які готувалися до заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження громадянину (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 121 КК України).
 
Згідно матеріалів кримінального провадження, двоє раніше судимих  чоловіків приїхали до столиці задля виконання «замовлення» щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень високопосадовцю Державної податкової служби України.
 
Готуючись до вказаного злочину, зловмисники орендували житло неподалік місця проживання потерпілого, придбали автомобіль та 2 бейсбольні бити. Також вони здійснювали таємне спостереження за посадовцем.
 
Прибувши на заздалегідь вибрані позиції, підозрювані почали очікувати потерпілого. Побачивши останнього, чоловіки витягнули з сумок бейсбольні бити та почали наближатися до посадовця. Довести злочинний намір із заподіяння йому тілесних ушкоджень завадили правоохоронці.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушення, а також осіб, які його замовили.
 
Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження ДКР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1710