21.08.2023

Облаштував фейковий обмінник та заволодів 58 тис. дол США – затримано 18-ти річного шахрая

                                       

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру 18-річному уродженцю Запорізької області за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний разом зі спільниками облаштували на території Шевченківського району міста Києва фейковий пункт обміну валют. Для пошуку потенційних клієнтів зловмисники розмістили на сайті miniaylo.finance.ua оголошення про обмін валюти.
 
На вказане оголошення відреагував чоловік з дружиною, які хотіли обміняти 58 тис. доларів США. Зловмисники декілька разів змінювали місце «зустрічі», прибувши у кінцевому результаті до фейкового обмінника.
 
Отримавши від подружжя гроші для обміну, підозрюваний втік з приміщення через таємний вихід разом з валютою.
 
Завдяки оперативному реагуванню правоохоронців підозрюваного затримали «по гарячих слідах».
 
Наразі встановлюються інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суд
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 672