21.08.2023

Обвинувальний акт щодо судді у справі про смертельну ДТП скеровано до суду - прокуратура

                                                      

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови районного суду Київщини за фактом ДТП у стані алкогольного сп'яніння, внаслідок якої загинув військовослужбовець Національної гвардії України (ч. 3 ст. 286-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 25 травня 2023 року суддя, керуючи автомобілем «Lexus ES350» в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись із істотним перевищенням допустимої швидкості руху, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії, який перебував на блокпосту. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.
 
Наразі, обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до Святошинського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.
 
Також, за клопотанням прокуратури підозрюваному продовжено термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 09 вересня 2023 року включно.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Державного бюро розслідування.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1061