22.08.2023

Столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію прав на гідроспоруду площею понад 4 тис. кв.м на Оболонській набережній

                                 

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування реєстрації речових прав за фізичною особою та комерційною організацією на гідротехнічну споруду площею понад 4 тис. кв. м в Оболонському районі столиці.
 
Вказана гідротехнічна споруда розташована уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче Гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці.
 
Прокуратура виявила факти незаконної реєстрації за фізичною особою та комерційною організацією речових прав на цю споруду, яка в силу закону може бути набута виключно Київською міською радою.
 
З метою поновлення прав територіальної громади прокуратура звернулась до Оболонського районного суду м. Києва із позовною заявою про скасування державної реєстрації речових прав на вказане майно за фізичною та юридичною особами.
 
Завдяки активній та послідовній позиції Київської міської прокуратури рішенням Оболонського районного суду міста Києва позов прокурора задоволено. Вказане рішення суду виконано – скасовано незаконну реєстрацію права власності на зазначене нерухоме майно.
 
Наразі виконано 4 аналогічних судових рішення за позовами органів Київської міської прокуратури, скасовано незаконні реєстрації та припинено майнові права на гідротехнічні споруди загальною площею майже 8 тис. кв. м.  
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1060