22.08.2023

Прокуратура в апеляційному суді відстояла рішення про витребування на користь столичної громади будівлі вартістю 7, 4 млн гривень

    

Київський апеляційний суд підтримав позицію Дарницької окружної прокуратури міста Києва та залишив в силі рішення суду першої інстанції про витребування на користь територіальної громади міста Києва нежитлової будівлі вартістю 7, 4 млн грн.
 
У ході здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні окружна прокуратура встановила, що нежитлова будівля по вул. Харківське шосе у м. Києві  площею 75, 10 кв.м зареєстрована за фізичною особою без правовстановлюючих документів, при чому змінено її адресу та площу.
 
Вказане нерухоме майно є комунальною власністю, яке не приватизовувалося та з власності територіальної громади міста Києва у встановленому законом  порядку не вибувало.
 
Реагуючи на порушення, окружна прокуратура звернулась до Дарницького районного суду м. Києва з позовом про витребування вказаного об’єкту від незаконного власника та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, який судом задоволено повністю.
 
Вказане рішення судом апеляційної інстанції залишено без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1118