23.08.2023

Прокуратура через суд вимагає внести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 3 об’єкти культурної спадщини національного значення

                                             

Подільська окружна прокуратура міста Києва звернулась до Київського окружного адміністративного суду із позовом до Міністерства культури та інформаційної політики України про зобов’язання вжити вичерпних заходів для занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення трьох об’єктів культурної спадщини в Подільському районі столиці.
 
Мова йде про наступні об’єкти культурної спадщини: «Контрактовий будинок» 1817 р., (вул. Межигірська, 1), «Старий академічний корпус» 1703-1740 рр. (вул. Г. Сковороди, 2) та «Новий академічний корпус» 1822-1846 рр. (вул. Г. Сковороди, 2).
 
Зважаючи на виняткову оригінальність архітектурного стилю, ці об’єкти становлять безспірну культурну цінність.
 
Проте Міністерство культури та інформаційної політики України вже майже 2 роки фактично бездіє та не вживає заходів щодо занесення вказаних пам’яток до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення.
 
Відсутність відомостей про історичні пам’ятки в Реєстрі не забезпечує їх належного захисту, догляду та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1431