23.08.2023

15 років ув’язнення за державну зраду - прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок киянину, який здав ворогові позиції ЗСУ

    

За принципової позиції Київської міської прокуратури 22.08.2023 Київським апеляційним судом залишено в силі вирок Солом’янського районного суду міста Києва, яким громадянина України засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що мешканець Києва після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну створив телеграм-канал, у якому поширював текстові повідомлення та статті антиукраїнського характеру.
Серед користувачів вказаного телеграм-каналу були представники збройних сил країни-агресора.
 
У березні 2022 року обвинувачений розмістив через вказаний телеграм-канал інформацію про місце дислокації військової техніки та підрозділів Збройних Сил України на території міста Києва.
 
У подальшому ворогом з «Градів» та «Смерчів» було неодноразово здійснено обстріли зазначених підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та ще четверо отримали тілесні ушкодження.
 
Чоловіка затримали у березні 2022 року.
 
06 лютого 2023 року Солом’янський районний суд міста Києва засудив його до 15 років ув’язнення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1310