25.08.2023

Незаконно переправляли ухилянтів за кордон – затримано співробітника військово-лікарської комісії в м. Одеса та двох спільників

    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру співробітнику військово-лікарської комісії одного з РТЦК та СП м. Одеси, а також двом пособникам у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та одержанні неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, група осіб, до складу якої входили адвокат столичного регіону, співробітник військово-лікарської комісії одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в м. Одеса і двоє пособників, організували масштабну схему з виготовлення документів для ухилення військовозобов’язаних від призову на військову службу.
 
Вартість послуги складала 10 000 доларів США з людини.
 
Після отримання грошових коштів від ухилянтів їх направляли до м. Одеси для проходження військово-лікарської комісії. На цьому етапі двоє пособників допомагали їм отримати висновок про непридатність до військової служби нібито за станом здоров’я.
 
На підставі цих документів чоловіки були звільнені від призову на військову службу та мали можливість вільно виїжджати з території України за кордон.
 
За попередньою інформацією, тільки у вказаному РТЦК послугами учасників схеми могли скористатися більше 100 чоловіків призовного віку.
 
Правоохоронці провели обшуки службових приміщеннях РТЦК та СП міста Одеси і за місцями проживання, у ході яких виявлено докази протиправної діяльності.
 
Встановлюються усі обставини вчинених злочинів та вживаються заходи для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу ДКІБ СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1690