29.08.2023

Завдяки активній позиції прокуратури та Київради Верховний Суд залишив в силі законне рішення, яким відмовлено недобросовісному орендарю у поновлені оренди землі по вул. Микільсько-Слобiдській

                              

Верховний Суд прийняв остаточне рішення у справі щодо земельних ділянок, які надавались під забудову в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро та червоних ліній по вул. Микільсько-Слобідській y Дніпровському районі міста Києва вартістю 28 146 тис. гривень.
 
Нагадаємо, що у 2020 році рішенням Господарського суду міста Києва було задоволено позов товариства про визнання поновленими договорів оренди двох земельних ділянок по вул. Микільсько-Слобiдській.
 
Водночас, встановлено, що орендар неналежно виконував обов'язки за договорами оренди, а земельні ділянки знаходяться в межах прибережної захисноï смуги річки Днiпро, в межах червоних ліній та входять до меж пам`ятки місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро».
 
Враховуючи статус земель та намiри орендаря забудувати їх багатофункціональним комплексом у складі об`єктів житлового, громадського, торговельно-розважального призначення готельного комплексу, Київською міською прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, здійснено вступ у розгляд вказаної справи.
 
Постановою Північного апеляційного господарського суду у даній справі рішення суду першої інстанції скасовано та постановлено нове, яким у позові товариства відмовлено у повному обсязі.
 
Завдяки спільним зусиллям Київської міської ради та Київської міської прокуратури, Верховний Суд погодився з доводами про відсутність підстав для поновлення договорів оренди землі з недобросовісним орендарем.
 
За таких обставин, дві земельні ділянки, які розташовані по вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі міста Києва підлягають поверненню територіальній громаді міста.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 906