30.08.2023

Розкрадання 500 тис. грн на ремонті укриттів у школах – троє столичних посадовців постали перед судом

                                                 

Голосіївською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника управління будівництва Голосіївської РДА, директора комунального підприємства та керівника підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами на реконструкції та оснащенні укриттів та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Згідно із матеріалами слідства, у серпні 2022 року начальник управління будівництва Голосіївської РДА з метою заволодіння бюджетними коштами забезпечив підконтрольному товариству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у двох школах в Голосіївському районі.
 
По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт, а начальник управління та директор комунального підприємства затвердили їх.
 
За висновками експертизи, протиправними діями учасників схеми столичному бюджету завдано збитків на понад 500 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалося СВ Голосіївського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 733