31.08.2023

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді земельну ділянку водного фонду у Святошинському районі міста Києва

            

Святошинська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді столиці земельну ділянку водного фонду загальною вартістю понад 2 млн гривень.
 
Встановлено, що на земельній ділянці, яка розташована по вул. Миколи Ушакова у Святошинському районі міста Києва, знаходиться самочинно збудоване нерухоме майно площею 232 кв.м, первинна реєстрація права власності на яке відбулась на підставі неіснуючого рішення Святошинського районного суду міста Києва.
 
У подальшому на підставі правочинів право власності на згадане майно зареєстровано за товариством, яке продовжило використовувати земельну ділянку водного фонду комунальної власності без правовстановлюючих документів та з порушенням вимог Водного та Земельного кодексів України.
 
Реагуючи на порушення, окружна прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради до фізичних осіб та товариства з вимогою усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права власності, визнання правочинів недійсними та повернення земельної ділянки.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1202