01.09.2023

За втручання столичної прокуратури скасовано незаконну реєстрацію майнових прав на гідроспоруду на острові «Оболонський»

                     

Київською міською прокуратурою в ході виконання конституційних функцій встановлено факт незаконної реєстрації за фізичною та комерційною особами низки гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, право власності на які в силу вимог закону може бути набуте виключно Київською міською радою.
 
Реагуючи на порушення законодавства під час здійснення цих реєстрацій, Київською міською прокуратурою у 2022 році подано до суду позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування за фізичною та юридичною особами незаконних реєстрацій прав на гідроспоруду площею 142 980 кв. м, що є фактично площею самого острова «Оболонський» (понад 14 га), на якому здійснюється облаштування зони відпочинку для мешканців столиці за кошти місцевого бюджету.  
 
Завдяки активній та послідовній позиції Київської міської прокуратури рішенням Оболонського районного суду міста Києва позов прокурора задоволено.
 
Наразі вказане рішення суду виконано – скасовано незаконну реєстрацію майнового права на зазначене нерухоме майно за суб՚єктом господарювання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2118