05.09.2023

6, 5 млн грн збитків на закупівлі піску для будівництва Подільського мосту – черговому посадовцю КП повідомлено про підозру

     

Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
У квітні 2023 року за клопотанням прокурора попереднього керівника згаданого комунального підприємства відсторонили від посади у зв’язку з повідомленням йому про підозру у завданні мільйонних збитків столичному бюджету під час будівництва Подільського мосту.
 
Виконувачем обов’язків директора КП призначили його заступника.
 
У червні КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» уклало з генпідрядником додаткову угоду щодо проведення робіт з облаштування земляного полотна на ділянці дамби Русанівських садів до бульв. Перова. До виконання цих робіт генпідрядник залучив субпідрядну організацію.
 
Виконувач обов’язків директора КП, будучи обізнаним з правилами визначення вартості будівництва, не здійснив аналіз ринку цін на річковий пісок та підписав акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеною вартістю вказаного будівельного матеріалу.
 
Відповідно до висновку експертизи, завищення вартості піску становить близько 6,5 млн грн., чим спричинено збитки територіальній громаді міста Києва на вказану суму.
 
Крім того, слідством здобути докази подальшого перерахування субпідрядником вказаних коштів на підприємства з ознаками ризиковості.
 
З метою забезпечення відшкодування завданих збитків за клопотанням прокуратури на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.
 
У ході подальшого слідства буде надана оцінка іншим учасникам злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1443