06.09.2023

Заволодіння 4 млн грн під час ремонту футбольного поля для дітей – судитимуть підрядника

                     

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах під час виконання робіт з капітального ремонту футбольного поля (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між Дитячою-юнацькою спортивною школою «АТЛЕТ» та підрядною організацією був укладений договір на капітальний ремонт футбольного поля у Дарницькому районі столиці.
 
У подальшому керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо стану виконання робіт, вказавши, що роботи виконані у повному обсязі.
 
На підставі вказаних актів на рахунки підрядника було перераховано 8, 8 млн гривень.
 
Разом із тим, проведеними у ході досудового розслідування експертними дослідженнями встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт завищені. Також при їх виконанні допущено ряд істотних порушень.
 
Збитки, завдані столичному бюджету, становлять понад 4 млн гривень,
 
Санкція статті передбачає порання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження прокуратура повідомила про підозру директору ДЮСШ за фактом службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1325