07.09.2023

Виправдовував збройну агресію рф – повідомлено про підозру так званому «виконавчому секретарю руху пацифістів»

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 42-річному мешканцю столиці за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України ( ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний, будучи діючим виконавчим секретарем Громадської організації «Українського Руху Пацифістів» підписав та направив до однієї з державних установ лист, у додатках до якого долучив документ з назвою «Мирний порядок денний для України та світу».
 
У вказаному зверненні підозрюваний називав рф, яка розв’язала та веде агресивну війну проти України, «міфічним ворогом», а повномасштабне вторгнення збройних сил рф в Україну – «загостренням збройних конфліктів», в якому винуваті обидві сторони.
 
Також він зазначав, що захист України проти окупаційних сил нібито «може і має здійснюватися ненасильницькими та беззбройними методами».
 
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що вказані висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України.
 
Також в межах слідства встановлено, що підозрюваний на своєму телеграм-каналі активно закликав мешканців столиці використовувати різні способи уникнення від мобілізації.
 
Досудове розслідування триває.
 
Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 720