08.09.2023

Взломали Instagram сторінку та ошукали людей під виглядом збору коштів на лікування дитини – затримано одного з шахраїв

                         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру чоловіку у пособництві в заволодінні чужим майном, вчиненому шляхом обману за попередньою змовою групою осіб з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Згідно з даними слідства, група шахраїв здійснила несанкціонований вхід до особистої сторінки громадянки в соціальній мережі «Instagram». Використовуючи реальні фотографії її дитини, зловмисники поширили публікації (пости) із закликом допомогти зі збором коштів на її лікування.
 
На неправдиву публікацію відгукнулись знайомі та друзі жінки, які почали переказувати грошові кошти на «лікування дитини» на банківську картку шахраїв.
 
Після того як банківська установа заблокувала рахунок шахраїв, останні змінили у пості номер картки та продовжили проводити «збір» грошових коштів.
 
У такий спосіб зловмисники ошукали щонайменше 11 громадян.
 
За клопотанням прокуратури підозрюваного взято під варту.
 
Наразі встановлюється коло його спільників, а також інші особи, які відгукнулися на оголошення шахраїв та здійснили перекази грошових коштів.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 716