08.09.2023

Столичні прокурори спільно з представниками НАЗК провели семінар щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції»

    

Керівництвом Київської міської прокуратури спільно з представниками НАЗК проведено семінар для працівників прокуратур столиці з метою дотримання прокурорами та держслужбовцями органів прокуратури вимог Закону України «Про запобігання корупції» стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, обмеження спільної роботи близьких осіб».
 
Запрошені на семінар керівник департаменту моніторингу і контролю за виконанням актів законодавства про конфлікт інтересів та запобігання корупції Національного агентства з питань запобігання корупції – Шульга Олександр Геннадійович та заступник керівника відділу перевірок департаменту моніторингу і контролю за виконанням актів законодавства про конфлікт інтересів та запобігання корупції Національного агентства з питань запобігання корупції – Панафеда Наталія Миколаївна виступили перед прокурорами столиці та надали детальні роз’яснення по темі семінару.
 
Учасники семінару обговорили проблемні питання щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції»  та особливостей декларування особами, уповноваженими на виконання функцій держави в період воєнного стану.
 
Спікери розкрили суть поняття та випадків наявності потенційного чи реального конфлікту інтересів в діяльності прокурора у зв’язку з виконанням ним завдань та функцій, визначених Законом України «Про прокуратуру».
 
Також учасники семінару обговорили обставини, які мають значення для вирішення питань про наявність конфлікту інтересів та навели приклади щодо виникнення конфлікту інтересів в діяльності прокурорів та способи їх врегулювання.
 
Було розкрито проблематику дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо обставин прямого підпорядкування між близькими особами та наголошено на передбачену Законом відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
 
Після виступу представники НАЗК та учасники семінару обмінялись думками щодо обговорюваної теми та вказали на необхідність суворого дотримання працівниками прокуратур положень Закону України «Про запобігання корупції».
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 678