11.09.2023

Столична прокуратура забезпечила відшкодування орендарем 4, 4 млн грн несплачених податків на землю

     

Київською міською прокуратурою у взаємодії з Підрозділом детективів ТУ БЕБ у м. Києві в межах кримінального провадження забезпечено відшкодування підприємством до державного бюджету збитків у розмірі 4, 4 млн грн (ч. 1 ст. 212 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, керівник підприємства ухилився від сплати орендної плати за землю комунальної форми власності.
 
Для цього підприємець скористався змінами в українському законодавстві, відповідно до яких землекористувачів (юросіб) звільнено від орендної плати за землю державної та комунальної форм власності, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, з 1 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року.
 
Достовірно знаючи, що звільнення від орендної плати застосовується виключно щодо зазначеного періоду, керівник підприємства подав уточнюючу декларацію, відповідно до якої скасував зобов’язання підприємства зі сплати за землю за весь 2022 рік, тим самим ухилившись від орендної плати за січень та лютий минулого року.
 
За рахунок цього підозрюваний мінімізував податкові зобов’язання з орендної плати за землю на 4,4 млн грн.
 
Під час досудового розслідування посадовець визнав свою провину в заподіянні державі шкоди та добровільно відшкодував завдані збитки в повному обсязі.
 
Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду для прийняття рішення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 724