12.09.2023

Прокуратура в судовому порядку вимагає стягнути з постачальника генераторів майже 3 млн грн безпідставно отриманих бюджетних коштів

                          

Київська міська прокуратура встановила факт порушення інтересів держави у бюджетній сфері за результатами проведеної Департаментом КМДА процедури закупівлі 400 генераторів за кошти місцевого бюджету.
 
Так, у листопаді 2022 року профільний Департамент КМДА придбав за кошти місцевого бюджету у субʼєкта господарювання 400 генераторів на загальну суму понад 28, 6 млн грн включно з податком на додану вартість.
 
Водночас, в силу положень постанови Кабінету Міністрів України від 09.11.2022 № 1260 генератори віднесено до переліку товарів першої необхідності, операції з ввезення та постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість.
 
Разом з тим, Департамент при закупівлі генераторів безпідставно включив в ціну вказаного товару суму податку на додану вартість у розмірі 4, 7 млн грн.
 
Субʼєктом господарювання у добровільному порядку повернуто до бюджету лише 1, 8 млн грн, при цьому залишились невідшкодованими кошти у розмірі 2, 9 млн грн.
 
Реагуючи на виявлені порушення, Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської військової адміністрації та її профільного Департаменту про стягнення з субʼєкта господарювання безпідставно отриманих коштів та штрафних санкцій у сумі понад 3 млн грн.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 812