13.09.2023

За позовом міської прокуратури попереджено незаконне вибуття з комунальної власності земельної ділянки у Солом’янському районі столиці

                                                 

Рішенням Солом’янського районного суду міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури про усунення перешкод територіальній громаді міста Києва у розпорядженні земельною ділянкою вартістю понад 3, 4 млн гривень у Солом’янському районі міста Києва.
 
Установлено, що державні реєстратори, в порушення вимог чинного законодавства, здійснили державну реєстрацію за фізичними особами, а у подальшому за товариством права власності на два об’єкти нерухомості по вул. Медовій (нежитлову будівлю площею 22,8 кв.м та гараж) за відсутності всіх передбачених для такої реєстрації документів.
 
При цьому, установлено, що на вказаній земельній ділянці взагалі відсутні об’єкти нерухомого майна, а їх реєстрація була спрямована на отримання комунальної земельної ділянки без проведення земельних торгів.
 
Через незаконну реєстрацію права власності на це майно, Київська міська рада позбавлена можливості розпоряджатися земельною ділянкою комунальної власності, яка частково належить до територій вулиць та доріг.
 
Відстоюючи інтереси киян, Київська міська прокуратура звернулася до суду із позовом про усунення перешкод територіальній громаді у розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування рішень про державну реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна.
 
Районний суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 650