14.09.2023

До 9 років в’язниці засуджено «клофелінщика», жертвами якого стали четверо людей

                         

За підтримання публічного обвинувачення Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва судом оголошено обвинувальний вирок раніше судимому 52-річному уродженцю м. Кременчук за обвинуваченням у розбійному нападі та крадіжках в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 187 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що обвинувачений у вечірній час знайомився на вулиці з потерпілими та пропонував підвезти додому на власному автомобілі.
 
Втершись людям в довіру, чоловік схиляв їх до спільного вживання алкоголю. Надалі обвинувачений підсипав у напої потерпілим невстановлену речовину, від якої останні втрачали свідомість. Після цього, користуючись їх безпорадним станом, відбирав у них цінні речі, зокрема грошові кошти та ювелірні вироби. Вчинивши злочин, зловмисник ретельно приховував сліди противних дій та знищував докази.
 
Одного з потерпілих обвинувачений завіз у лісосмугу, де залишив у непритомному стані. Чоловік отримав обмороження кінцівок та став інвалідом.  
 
Усього жертвами чоловіка стали четверо киян. Протиправними діями останнього потерпілим завдано збитків на суму майже 2 млн грн.
 
У суді обвинувачений свою провину не визнав.
 
За сукупністю вагомих та беззаперечних доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованих злочинах та засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
До набуття вироком законної сили обвинувачений знаходитиметься під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалось Голосіївським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 703