15.09.2023

Добровільно зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі т. зв. «лнр» – повідомлено про підозру колаборанту

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території Луганської області (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 48-річний мешканець Луганської обл., після початку повномасштабного вторгнення зс рф в Україну підтримав дії окупантів та надав згоду на зайняття посади у незаконному правоохоронному органі т.зв. «лнр».
 
Чоловік обійняв так звану посаду заступника начальника інформаційного центру у незаконно створеному правоохоронному органі «мвд лнр».
 
За час перебування на вказаній посаді колаборант налагодив взаємодію з окремими засобами масової інформації та використовував їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації. Брав участь у пропагандистських акціях на її підтримку, зокрема через мережу Інтернет, з метою формування думки серед населення і світової спільноти як про законність власних дій, так і про легітимність створення та діяльності вказаних організацій.
 
Наразі підозрюваний продовжує обіймати вказану посаду у незаконному правоохоронному органі.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2090