15.09.2023

Заволодіння майже 10 млн грн під час ремонту спортивного комплексу – повідомлено про підозру підряднику

     

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах під час виконання робіт з реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва» (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Спортивний комплекс» та приватним підприємством у 2020 році був укладений договір підряду на виконання робіт по об’єкту «Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва».
 
У подальшому керівник підрядної організації вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо стану виконання робіт, вказавши, що роботи, передбачені договором, виконані у повному обсязі.
 
На підставі вказаних актів на рахунки підрядника було перераховано понад 22 млн гривень бюджетних коштів.
 
Разом із тим, проведеними у ході досудового розслідування експертними дослідженнями встановлено, що обсяги виконаних робіт завищені майже вдвічі, чим завдано збитки столичному бюджету на суму близько 10 млн гривень.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов’язків директора комунального підприємства за фактом службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу відносно керівника підрядної організації.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Управління ЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1692